Toffifee Vegan

august 24th, 2020 Posted by Dulciuri Vegane, Retete Vegane No Comment yet

Toffifee de casă 😍

 -vor rezulta aproximativ 20 de bomboane-

INGREDIENTE

100g zahăr brun (poate fi zahar de cocos)
160 ml Crema de nuca de cocos
1 vârf cutit de sare
20 Alune de padure
40g unt de cacao
130g peanut butter
100g Ciocolata neagra

Caramel caramel:
Începeți cu zahărul granulat presărat uniform pe fundul unei cratițe medii și puneți la foc mediu.  Asteaptati. La propriu, zahărul se va topi și carameliza, începând cu marginile și mișcându-se spre interior.

Veți fi într-adevăr tentat să amestecati dar nu trebuie. Pur și simplu turnați și miscati tigaia pentru a distribui zahărul caramelizat în și în jurul zahărului netopit pentru a favoriza uniformizarea. De îndată ce atinge acea culoare de caramel închis, o dați jos de pe foc și adăugați imediat crema de nucă de cocos si amestecați constant în timp ce turnați.  Caramelul va clocoti  și s-ar putea chiar să se prindă ușor, dar este în regulă.

Adăugați sarea și returnați amestecul de caramel și smântână la foc mediu mic și lăsați la foc mic, timp de aproximativ 15 minute, până când caramelul s-a îngroșat, amestecând din când în când. Ar trebui să se lipească de lingura.

Aveti nevoie de niște forme de bomboane dar sunt ok si formele de silicon pentru gheata.

Cu ajutorul unui posh sau al unei pungi cu un colț tăiat, turnați pe rand: crema de caramel, puneti cate o aluna de pădure coaptă, turnați crema de ciocolată cu peanut butter și apoi turnați câte un bănuț de ciocolată neagră (pe care ați răpit-o in prealabil)

Photocredit: Joanna Kharboush