Nucile caju

octombrie 27th, 2015 Posted by Ingrediente No Comment yet

Nucile caju sunt bogate in grasimi bune, nu contin colesterol, scad colesterolul rau si te mentin sanatos. Multi cred ca taierea aportului de grasimi din corp este corecta ceea ce nu este adevarat. Corpul are nevoie de nutrienti inclusiv grasimi; tot ce trebuie sa faci este sa le iei din surse bune cum ar fi caju, si nu de la cele nesantoase.

Beneficiile consumului de caju:

Face corpul mai puternic: Caju sunt bogate in magneziu care este necesar pentru oasele puternice, o functionare corecta a muschilor si nervilor. Corpurile noastre au nevoie de un aport de 300-750mg de magneziu deoarece acesta ajuta la reglarea aportului de calciu absorbit de oase.

 Tine tensiunea arteriala sub control: Caju contin putin sodiu si mult potasiu si tin tensiunea sub control. Cand consumam mult sodiu corpul retine apa care duce la crestere tensiunii arteriale.

 Reduce riscul de cancer: Nucile caju contin antioxidanti precum seleniu si vitamina E care previn oxidarea radicalilor liberi din organism, deci reduce riscul de cancer si creste imunitatea. Deoarece contin mult zinc pot lupta si cu infectiile.

 Important pentru functiile corpului: Continutul mare de cupru joaca un rol important in activitatea enzimelor, productia hormonilor, functiile creierului, etc. Cuprul este folosit si pentru producerea celulelor rosii de sange care previn anemia.