Mic dejun Fitness

februarie 1st, 2016 Posted by Dulciuri Raw, Retete Raw No Comment yet

După cum stim bine deja, dimineata avem nevoie in primul rând de hidratare; dar cand stomacul începe sa „strige”, avem nevoie de ceva consistent iar un mic dejun proteic este tot ce iti trebuie.

 

Am fost obișnuiți ca inainte de a pleca la școala sa consumam la micul dejun sandviciuri, lapte, branza, oua… Si nu-i asa ca nici nu ne era foame? Eram pe jumătate adormiți iar stomacul nostru de asemenea.

Asa cum am amintit mai sus avem nevoie de hidratare, avem nevoie de apa. Putem consuma chiar apa enzimatica care este fantastica!

 

De ce Spanacul?

 

  • Spanacul se întrebuinţează ca laxativ uşor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant

 

  • Preparatele din frunze de spanac contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia.

 

  • De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.

 

  • Studii recente arată că spanacul este recomandat gravidelor, contribuind la buna dezvoltare a fătului. Potrivit aceloraşi studii, spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sânge, a inimii şi a ochilor. sursa

 

Acum va provoc sa preparati acest mic dejun pe care vedetele si sportivii de performanța il consuma cu regularitate.

 

Reteta

 

ingrediente

 

3 banane

1 mână de spanac

1 lingurita spirulina (pulbere)

 

pentru decor

 

afine

goji

fulgi de migdale

hrisca

picaturi de ciocolata

unt de arahide

 

Mod de preparare

 

  1. Se pun in blender in aceasta ordine: spirulina, spanacul si bananele, se mixeaza pana consistenta devine fina si omogena.

 

  1. Se toarnă in bolul preferat, in pahar sau in cana si se ornează cu fructe si seminte.

 

  1.  Daca doriți ceva de textura unei budinci, adăugați o mana de fulgi de ovaz in blender si compoziția va fi cea mai consistenta.

 

Multa sănătate, ca-i mai buna decât toate!

 

 

Tags: , , , , ,